دیپلم صفحه آرایی
توضیحات درباره دروس مهارتی رشته صفحه آرایی
دوره مهارتی ( صفحه آرایی ) چیست ؟
رشته صفحهآرایی یکی از رشتههای زمینه هنر از شاخه کاردانش است که موضوع آن ایجاد روابط مناسب و موزون بصری در عناصر نوشتاری و تصویری و فضای خالی در فضای مورد نظر است و فراگیران، اصول و مبانی لازم جهت صفحه آرایی کتاب و مجله را کسب میکنند. امروزه، صفحهآرایی با وجود امکانات فراوان نشر رومیزی و گسترش فراوان ارتباطات، دوره جدیدی از رشد و تکامل خود را آغاز کرده است و روز به روز اهمیت این شاخه گرافیک بیشتر آشکار میشود. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به صورت فردی یا گروهی و یا خود اشتغالی به بازار کار راه یافته و در موارد زیر به انجام فعالیت اقتصادی بپردازند:
۱ـ فعالیت در مؤسسات انتشاراتی کتابهای کودک و نوجوان مجلات روزنامهها
۲ـ فعالیت در شرکتهای تبلیغاتی و تلویزیونی و مؤسسات طراحی
۳ـ همکاری در تهیه و تولید نرم افزارهای چند رسانهای
۴ـ فعالیت در رسانههای خبری
تعریف مهارت کاربر رایانه
کاربر رایانه کسی است که با ضمن رعایت اصول ایمنی و بهداشتی ، با تکیه بر مفاهیم و مبانی رایانه ، سیستم رایانه ای را راه اندازی نماید و بتواند از سیستم عامل ویندوز از عهده ذخیره سازی ، نگهداری و مدیریت اطلاعات برآمده و با بکار گیری نرم افزار و سخت افزار خروجی اطلاعات را تحویل دهد. علاوه بر آن بتواند با استفاده از اینترنت اطلاعات مورد نظر را جستجو و استخراج نماید و از پست الکترو نیک جهت ارسال و دریافت اطلاعات استفاده نماید.
تعریف مهارت تایپ رایانه ای
تایپیست رایانه ای کسی است که علاوه بر داشتن مهارت کاربر رایانه از عهده ایجاد متون فارسی و لاتین و انجام عملیات روی متن ، قالب بندی متون ، کار با سبکها- الگوها و Tab ، ایجاد جداول ، طراحی صفحات ، چاپ متون و کار با امکانات پیشرفته در نرم افزار Ms Word بر آید و قادر به تایپ سریع متون فارسی و لاتین باشد.
تعریف مهارت صفحه آرایی رایانه ای
مهارت صفحهآرایی ، یکی از مهارت های رشته صفحه آرایی کاردانش است که موضوع آن ایجاد روابط مناسب و موزون بصری در عناصر نوشتاری و تصویری و فضای خالی در فضای مورد نظر است و فراگیران، اصول و مبانی لازم جهت صفحه آرایی کتاب و مجله را کسب میکنند.
تعریف مهارت طراحی گرافیکی سیاه و سفید
طراح گرافیک سیاه وسفید کسی است که با تکیه بر دانش مبانی هنرهای تجسمی از عهده کادر بندی ، به کارگیری عناصر بصری ، ایجاد بافت و حجم مجازی بر آمده و در اجرای آثار گرافیکی سیاه وسفید بتواند از تناسبات طلایی ، تعادل و توازن ، کنتراست و ریتم به خوبی استفاده نموده و اصول ترکیب بندی را رعایت نموده و نیز بتواند علائم و نشانه های گرافیکی را طراحی نماید.
تعریف مهارت طراحی گرافیکی رنگی
طراح گرافیک رنگی کسی است که با تکیه بر دانش مبانی هنرهای تجسمی و توانایی های طراح گرافیکی سیاه وسفید از عهده تجزیه وتحلیل رنگها، ترکیب رنگهای اصلی و ساخت رنگهای ثانویه ، بکارگیری رنگهای مکمل ورنگهای متضاد و استفاده از هارمونی رنگها در خلق آثار گرافیکی برآمده و نیز بتواند با استفاده از رنگهای مختلف بافت و حجم پردازی کرده و همچنین ایجاد حرکت و ریتم نماید و علاوه بر اینها بتواند با تجزیه فرم و رنگ آثار هنرمندان نقاش تجربیات آنها را برای خلق آثار گرافیکی مورد استفاده قرار دهد.